2017.09.10.

Fire Capture v2.5 memóriakezelési problémák

Fire Capture szoftverfrissítés (v2.5) után fellépő adatforgalmi problémára remélhetőleg hosszútávú megoldás Zwo ASI kamerák USB 2.0 port használata esetében

 

Nemrég Szabó Szabolcs Zsolttal beszélgettünk a Fire Capture szoftverről és egy akut problémára lettem figyelmes. Azt hittem egyedül vagyok vele és a saját laptopom a ludas, de mint kiderült nem így van.

Tudni kell előljáróban, hogy én évekkel ezelőtt letudtam a Fire Capture (FC) vs. Sharp Cap (SC) kérdését, torony magasan az előbbi nyert. Felhasználó barátabb, egyszerűbb a kezelése, klasszisokkal jobb a felépítése és még sorolhatnám a pozitívumokat vele kapcsolatban, tehát a „ne változtass a nyerő csapaton” logikát követve én lehorgonyoztam a FC mellett. Ami álomszerűen működött egészen a legújabb verzióra való frissítésig. Javasolják a legfrissebb driverre való frissítést is, tehát elvégeztem a megfelelő update-et és azóta nem rögzít rendesen. Értem ezalatt, hogy egyszerűen elfogy a felvételhez szükséges memória mennyisége (amit eddig sosem tapasztaltam, ugyanazon a konfiguráción, ugyanazon a laptopon) és egyszerűen másodpercekig nem rögzít semmit, egy árva képkockát sem.
Aztán valamelyik nap élő szóban beszéltem épp Szabival, mikor említettem neki a problémámat és kiderült, hogy nem vagyok vele egyedül.
Nos remélhetőleg, jó pár napi idegeskedés és frusztráció után talán megvan a megoldás, melyet a cikkben található videóban röviden ismertetnék.
Ha volt hasonló problémátok és nektek is segített orvosolni, kérlek jelezzétek. Így legalább több oldalról is kapnánk visszajelzést, valóban mindenkinek megoldást jelent-e az általam javasolt eljárás vagy sem.

 

 

A Fire Capture INNEN letölthető.

Frissítés 2017 szeptember 15.

Köszönet ismételten Ajtai Csabának a kiváló kiegészítést!!

About the Author: