2017.08.04.

Küldj üzenetet a Voyager-1-nek!

Szeptember 5-én már 40 éve lesz, hogy a ma tőlünk legtávolabbra jutott űrszondát, a Voyager-1-et fellőtték. E jeles alkalomból a NASA a közösségi oldalak segítségével szeretne ünnepi üzenetet küldeni a szondának, a beküldött üzenetek közül választják majd ki azt, amelyet valóban felsugároznak majd az űrszondára. Amennyiben szeretnél esélyt kapni arra, hogy a te üzeneted utazzon közel 20 milliárd kilométer távolságba, a következőket kell tenned:
Twitter, Instagram, Facebook, Google+ vagy Tumblr felületen a #MessageToVoyager megjelöléssel egy maximum 60 karakterből (az angol ABC betűi a-tól z-ig, számok 0-9 közt, szóköz és központozás lehet benne) álló szöveget írj, ezt tedd nyilvánossá. Az üzenetek közzétételének határideje magyar idő szerint 2017. augusztus 16-án 08:59-kor jár le (a hirdetményben PDT-ben adták meg, ez aug. 15-én 23:59-et jelez az ő időzónájuk szerint).
Ezt az időpontot követően a JPL, a NASA és a Voyager irányítócsapata fogja kiválasztani a legjobbakat, majd ezek közül aug. 23-29. közt közösségi szavazás során lehet azt az egyet kiemelni, amely azután szeptember 5-én elküldenek a szondának. Az üzenet másnap, szeptember 6-án érkezik majd el a szondához

Eredeti cikk: https://www.jpl.nasa.gov/voyager/message/?linkId=40511441

Fordította: Landy-Gyebnár Mónika
(További fordítások a szerzőtől facebookon:  Égen – Földön – Föld alatt)

About the Author: